Livrare gratuita EXPRESS la comenzi cu valoare peste 299 lei!Reduceri de 50% la toata gama de produse!!!

Sfaturi esențiale pentru îngrijirea bebelușului

Sfaturi esențiale pentru îngrijirea bebelușului
Primul an de viață al bebelușului reprezintă cea mai importantă etapă din dezvoltarea lui, grație achizițiilor pe care le face și a ritmului accelerat de creștere în greutate și în înălțime. Pe cât este de fascinantă și de emoționantă minunata călătorie pe care o parcurgi alături de bebelușul tău în primele 12 luni, pe atât de mari pot fi grijile tale cu privire la îngrijirea corectă a acestuia.
Tocmai de aceea îți venim în ajutor cu sfaturi utile pentru îngrijirea corespunzătoare a celui mic.
Rutina de baie
Baia bebelușului este o reală provocare în primele luni de viață. Cu atenție și răbdare, aceasta poate deveni unul dintre momentele preferate ale zilei. Asigură-te că temperatura din cameră este de aproximativ 22-25 de grade Celsius, iar cea a apei nu depășește 37 de grade Celsius.
Păstrează la îndemână produsele necesare pentru baie, precum un prosop din bumbac, tampoanele din bumbac, un scutec, hainele pentru schimbat și șamponul. Alege prosoape din bumbac, care sunt blânde cu pielea delicată a bebelușului și au o putere ridicată de absorbție a apei.
Ai grijă să susții capul și gâtul bebelușului cu o mână, iar cu cealaltă curăță-i delicat pielea. Folosește un tampon din bumbac pentru a curăța ochii, din interior către exterior. Acordă atenție zonei din spatele urechilor și pliurilor pielii. Usucă bebelușul cu mișcări blânde și îmbracă-l cu haine confortabile, din bumbac.
Tăierea unghiilor
Unghiile de la mâna bebelușului cresc foarte repede, motiv pentru care este recomandat să le tai de două ori pe săptămână. Astfel, previi riscul ca cel mic să se zgârie. Folosește o unghieră specială sau o foarfecă cu capete rotunjite.
Momentul potrivit pentru tăierea unghiilor este imediat după baie, atunci când bebelușul este calm sau atunci când doarme. 
Îngrijirea bontului ombilical
În primele săptămâni de la nașterea bebelușului, o atenție deosebită o reprezintă îngrijirea bontului ombilical. Acesta devine negru la culoare și cade în primele 5-15 zile de la naștere, însă are nevoie de încă 7-10 zile pentru a se vindeca complet.
Prin urmare, este important să menții zona ombilicului curată, nefiind necesară curățarea lui cu alcool. Medicii nu recomandă folosirea alcoolului, deoarece acesta irită pielea și poate încetini vindecarea.
Asigură-te că permiți expunerea bontului ombilical la aer cât mai mult timp. De asemenea, îndoiește partea din față a scutecului, pentru a evita acoperirea bontului ombilical.
Reglarea temperaturii corpului
În primele 2 luni de viață, bebelușul nu își poate regla temperatura corpului, motiv pentru care este sensibil la variațiile de temperatură. Temperatura normală este cuprinsă între 36 și 37 de grade Celsius. În primele 3 luni, temperatura bebelușului se măsoară rectal, după cum se poate observa și în imaginea alăturată.
Poți ajuta bebelușul să își regleze temperatura corpului prin păstrarea unei temperaturi în cameră cuprinsă între 20 și 22 de grade Celsius. De mare ajutor este alegerea corectă a vestimentației. Astfel, este recomandat să optezi pentru haine din bumbac, deoarece fibrele naturale se aerisesc mult mai bine decât cele sintetice și previn supraîncălzirea.
În ceea ce privește hainele cu care îți îmbraci bebelușul la culcare, este recomandat să poarte un strat în plus față de ce porți tu.
În magazinul online Pontzy găsești o gamă variată de haine pentru bebeluși, realizate din bumbac 100%, cu care cel mic poate fi îmbrăcat la culcare, precum:
· Body-uri – atât cu mânecă scurtă, cât și cu mânecă lungă, cu imprimeuri drăgălașe și o textură plăcută la atingere;
· Pantaloni – extrem de confortabili în primele luni de viață sunt pantalonii cu talpă;
· Pijamale întregi – acestea asigură bebelușului confortul de care are nevoie pe durata somnului și împiedică supraîncălzirea.
Nu uita de grija față de tine!
Poți oferi bebelușului tău cea mai bună îngrijire, doar dacă ai grijă de tine. Asigură-te că te odihnești suficient, că optezi pentru o alimentație echilibrată și ceri ajutor atunci când ești epuizată. Bebelușul tău are nevoie de tine în fiecare moment din zi și din noapte, însă este important să nu te neglijezi. Nu uita însă că tu și bebelușul tău formați o echipă, astfel încât grija pentru sănătatea ta este esențială.
Fiecare perioadă din creșterea copilului tău este importantă, iar cu fiecare zi care trece, îl ajuți pe cel mic să descopere o nouă lume. Cu siguranță, primii pași pe care îi parcurgeți împreună în primele luni de viață ale bebelușului sunt amintiri pe care le vei prețui cu drag.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!